ua en ru

Swedish Automobile може звернутися до суду в пошуках захисту від кредиторів з метою врятувати Saab

Swedish Automobile може звернутися до суду в пошуках захисту від кредиторів, щоб врятувати автовиробника Saab. В даному випадку, Saab вступить у процес реструктуризації, аналогічний тому, через який компанія пройшла в 2009 р. під контролем General Motors, повідомили сьогодні шведські ЗМІ, зіславшись на неназвані джерела.
Тим часом представники Swedish Automobile дану інформацію спростували, заявивши: "Ми не ухвалювали рішення щодо реорганізації бізнесу". Одночасно компанія досить розпливчасто повідомила, що має намір "розглянути всі можливі опції для того, щоб Saab продовжував існувати".
У квітні 2011 р. шведський автовиробник Saab призупинив виробництво на своєму заводі в м. Трольхеттан (Швеція) через неможливість розплатитися з постачальниками комплектуючих і співробітниками. Пізніше в Saab повідомили, що виробництво може бути налагоджене 29 серпня 2011 р., якщо вдасться вирішити питання з фінансуванням.
Раніше сьогодні нідерландська Swedish Automobile (раніше Spyker Cars), що володіє шведським автовиробником Saab, що знаходяться у вкрай скрутній фінансовій ситуації, відклала публікацію фінансової звітності за I півріччя 2011 р. щонайменше на 5 днів, пославшись на те, що документи поки не готові. Тепер публікація фінзвіту очікується 31 серпня.
Нагадаємо, Spyker, перейменована в Swedish Automobile в травні 2011 р., придбала у американського автоконцерну General Motors компанію Saab в 2010 р. За підсумками 2010 р. фінансові показники Saab виявилися плачевними, а в квітні 2011 р. конвеєр автовиробника і зовсім зупинився через борги перед постачальниками комплектуючих. У травні 2011 р. Spyker знайшов китайського партнера по відновленню виробництва Saab, ним стала компанія Pang Da Automobile Trade Co.