ua en ru

Понад 60% росіян заявили, що через санкції Заходу проти РФ у них є проблеми, - опитування

Понад 60% росіян заявили, що через санкції Заходу проти РФ у них є проблеми, - опитування Фото: росіяни

При цьому 32% росіян заявили, що санкції не створили взагалі ніяких проблем

Понад 60% росіян заявили, що через санкції Заходу проти Російської Федерації у них є проблеми. Про це свідчать результати опитування, проведеного "Левада-центром".

Зокрема, 3% опитаних повідомили, що санкції створили їм дуже серйозні проблеми, 16% респондентів - досить серйозні, а 43% відповіли, що не створили серйозних проблем. При цьому 32% росіян заявили, що санкції не створили взагалі ніяких проблем. У серпні 2015 року не бачили серйозних проблем в санкціях 53% опитаних, ніяких проблем - 14%.

Крім того, 40% респондентів вважають, що санкції Заходу швидше нашкодили їх ініціаторам, ніж РФ (в серпні 2016 року таких відповідей було всього 33%). При цьому 12% опитаних побачили в санкціях більшу шкоду Росії. Ще 35% вважають, що обмеження завдають шкоди в рівній мірі обом сторонам.

Так, опитування проводилося 21-24 квітня 2017 року по репрезентативній всеросійській вибірці міського та сільського населення серед 1600 осіб у віці 18 років і старше в 137 населених пунктах 48 регіонів країни.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін, говорячи про результати своєї зустрічі з президентом США Дональдом Трампом, заявив, що Сполучені Штати Америки готові приєднатися до процесу врегулювання ситуації на Донбасі і чинити тиск на Росію.