ua en ru

Через зростанням рівня захворюваності на ГРВІ в школах Ужгорода розпочався карантин

Через зростанням рівня захворюваності на ГРВІ в школах Ужгорода розпочався карантин Фото: зростає кількість хворих грипом і ГРВІ

Він триватиме до 2 січня

В загальноосвітніх закладах Ужгорода призупинено навчання у зв’язку з підвищенням рівня захворюваності на гострі респературні вірусні інфекції та грип. Про це повідомляє сайт Ужгородської міської ради.

Відповідне розпорядження підписав міський голова Богдан Андріїв після засідання протиепідемічної комісії.

За озвученими даними, епідемічний поріг захворювань на ГРВІ та грип суттєво перевищено. Порівняно з минулим тижнем хворих стало більше.

Сайт надає наступні дані: в дітей до 4 років захворюваність зросла на 25,8%, або на 53 випадки, в дітей від 5 до 14 років - на 46%, або на 184 випадки. У вікової групи від 15 до 17 років захворюваність збільшилась в порівнянні с минулим тижнем на 57%, або на 28 випадків. Найбільше зростання спостерігається серед дорослих - на 87%, або на 225 випадків.

Карантин триватиме до 2 січня. На цей період забороняється проведення масових дитячих заходів у закритих приміщеннях.

"Обмежувальні протиепідемічні заходи продовжать у дитсадках. Вихователі мають проводити загальний ранковий огляд дітей з опитуванням батьків про стан здоров’я дитини напередодні, не допускати дітей з ознаками ГРВІ у коллектив. Також буде обмежено, а то й заборонено проведення масових заходів у закритих приміщеннях, забороняється й переведення дітей із групи у групу та прийом нових діток", - йдеться у повідомленні.

В той же час персонал повинен працювати у марлевих масках та забезпечувати посилені санітарно-гігієнічні заходи.

Нагадаємо, усі школи Маріуполя закрито через епідемію грипу. Там вдвічі зросли випадки захворювання на ГРВІ та грип серед дітей шкільного віку.