ua en ru

Пов'язана з нардепом з БПП фірма незаконно продовжує працювати з токсичними відходами, - розслідування

Пов'язана з нардепом з БПП фірма незаконно продовжує працювати з токсичними відходами, - розслідування Фото: Олег Недава (facebook.com-OlegNedava)

Фірма "СП Еконіка" була позбавлена ліцензії на роботу з небезпечними відходами

Фірма ТОВ "СП Еконіка", яка пов'язана із нардепом від партії "Блок Петра Порошенка" Олегом Недавой, продовжує збирати і зберігати токсичні відходи, незважаючи на анулювання ліцензії на таку діяльність. Про це йдеться в розслідуванні "Схем".

Зазначено, що фірму "Еконіка" позбавили ліцензії на роботу з небезпечними відходами з жовтні 2016 року із-за порушень, які виявила комісія Міністерства екології. Працівники промислової зони підприємства, яка знаходиться в селищі Коцюбинське Київської області підтвердили, що "Еконіка" приймає відходи.

Один із засновників "Еконіка" Володимир Ширяєв працював офіційним помічників Недавы. Сам Недава заявляв, що нічого не знає про бізнес свого помічника. Пізніше він повідомив, що ця інформація підтвердилася і Ширяєва звільнили.

Нагадаємо, раніше глава Спеціальної антикорупційної прокуратура Назар Холодницький повідомив, що в рамках "бурштинових схем" проводяться перевірки в місцевих прокуратурах Житомирської області.