ua en ru

У "Свободі" назвали кандидата в президенти від націоналістів

У "Свободі" назвали кандидата в президенти від націоналістів Ілюстративне фото (РБК-Україна)

За словами Тягнибока, кандидатом може стати Руслан Кошулинський

У "Свободі" обрали Руслана Кошулинського представником націоналістів на виборах президента України в 2019 році. Про це голова партії ВО "Свобода" заявив на прес-брифінгу під час масштабного маршу націоналістів, передає кореспондент РБК-Україна.

Тягнибок заявив, що не виставлятиме своєї кандидатури на президентські вибори.

"Нас чекає дуже складана президентська кампанія... Буде правильно найближчим часом визначити єдину кандидатуру... Я не виставлятиму своєї кандидатури для того, щоби якнайшвидше знайти компромісну кандидатуру", - сказав він.

За його словами, такою кандидатурою міг би стати Руслан Кошулинський.

"Ми пропонуємо усім націоналістичним організаціям підтримати кандидатуру Руслана Кошулинського. Але, ми також готові розглядати й інші кандидатури. Бо для нас важливим є не прізвище, а єдність усіх націоналістів", - заявив Тягнибок.

Крім того, лідер "Свободи" назвав дату початку президентської та парламентської кампанії.

"Думаю, першого січня на день народження Степана Бандери ми оголосимо про початок нашої президентської та парламентської кампанії", - додав Тягнибок.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що націоналістичні партії "Національний корпус", ВО "Свобода" і "Правий сектор" відклали, заплановане на 14 жовтня 2018 року, оголошення єдиного кандидата в президенти.