ua en ru

"Нацкорпус", "Свобода" і "Правий сектор" відклали оголошення єдиного кандидата в президенти

"Нацкорпус", "Свобода" і "Правий сектор" відклали оголошення єдиного кандидата в президенти Фото: Олег Тягнибок, Андрій Тарасенко та Андрій Білецький (УНІАН)

Раніше праві сили планували оголосити єдиного кандидата в президенти 14 жовтня

Націоналістичні партії "Національний корпус", ВО "Свобода" і "Правий сектор" відклали, заплановане на 14 жовтня 2018 року, оголошення єдиного кандидата в президенти України. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Лавра і єдиний лідер: які у правих плани на Покрову і спільне майбутнє".

"Висунення єдиного кандидата відкладається. Очікувалося, що його ім'я буде названо після багатотисячного маршу з смолоскипною ходою на свято Покрови - 14 жовтня", - йдеться в матеріалі РБК-Україна.

Як наголошується, півтора роки тому зазначені партії підписали "Національний маніфест", під яким малося на увазі об'єднання зусиль, перш за все, на вуличних акціях.

Повідомляється, що в нинішньому скликанні Верховної ради немає фракції виключно націоналістів, а ультраправа ніша на електоральному полі порожня. Разом з тим, як йдеться у матеріалі РБК-Украина, перед спільним походом в парламент націоналісти повинні висунути спільного кандидата в президенти.

"Ні один з їхніх лідерів не знаходиться в топі президентських рейтингів, але участь в гонці - це заділ на вибори в Раду. Навіть таке формальне рішення їм дається важко. Два основні претенденти - голова "Національного корпусу" Андрій Білецький та керівник "Свободи" Олег Тягнибок", - йдеться в матеріалі.

Разом з тим, джерела видання, близькі до ходу переговорів, стверджують, що багаторічний спонсор партії - бізнесмен Ігор Кривецький - проти будь-якого кандидата, крім Тягнибока. За його словами, був запропонований компромісний варіант - "свободівець" Руслан Кошулинський. Його кандидатуру підтримали "навіть корифеї руху" - дисидент Степан Хмара і сотник УПА Мирослав Симчич, але не Кривецький.

Крім того, один з представників "Свободи" повідомив РБК-Україна, що підтримає будь-якого кандидата партії, зазначивши, що "була ідея на Покрову красиво висунути єдиного кандидата, але "Нацкорпус" морозиться".

"Переговори проводять "Нацкорпус", "Свобода" і "Правий сектор". Вони на фінальному етапі. Вирішили 14-го жовтня не оголошувати ім'я єдиного кандидата, це день без політики. Але незабаром оголосимо, може навіть на наступний день", - уточнив глава штабу "Нацкорпусу" Родіон Кудряшов.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що "Національний корпус", "Правий сектор" і "Свобода" домовляються про єдиного кандидата в президенти.

Також РБК -Україна писало, що в Україні праві партії окремо не зможуть пройти в Раду.