ua en ru

На Світлодарській дузі тривають бої за зайняті ЗСУ висоти, - Жебрівський

На Світлодарській дузі тривають бої за зайняті ЗСУ висоти, - Жебрівський Фото: Павло Жебрівський розповів про ситуацію на Світлодарській дузі

Українські військові встановили на південній околиці селища Новолуганське блокпост

У районі Світлодарської дуги (Донецька область) взято під контроль деякі висоти і "власне за них йде бій". Про це повідомив керівник Донецької ОДА Павло Жебрівський в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Ці висоти, на жаль, прострелені, і терористи обстрілюють їх з усього, чого можуть", - додав він.

Жебрівський також повідомив, що звільнення Новолуганського (Бахмутський район Донецької області) від бойовиків сьогодні не було, оскільки населений пункт фактично перебував під юрисдикцією України.

При цьому українські військові просунулися в бік позицій ворога.

"В основному 46-й батальйон вийшов на позиції за Новолуганкою, в принципі вона належала юрисдикції української влади, але блокпост і війська стояли перед Луганкою. Через це 46-й батальйон зайняв висоти за Новолуганкою і Новолуганка виведена на сьогоднішній день із "сірої зони", - зазначив глава адміністрації.

ВСУ встановили на околиці Новолуганського блокпост

Зазначимо, раніше комбат батальйону "Донбас-Україна" повідомив, що ЗСУ взяли під контроль селище Новолуганське, розташованк у районі Светлодарської дуги.

Пізніше у Міноборони уточнили, що ВСУ встановили на південній околиці селища блокпост.

"Це дасть змогу безперешкодно забезпечувати майже 4 тис. жителів селища продуктами харчування та необхідними товарами повсякденного вжитку, поновити медичне забезпечення, упорядкувати процедуру провезення підприємствами необхідних товарів і пально-мастильних матеріалів", - заявили у відомстві.

Нагадаємо, за інформацією розвідки штабу АТО, російсько-окупаційні війська планують здійснити низку провокаційних обстрілів із застосуванням забороненої Мінськими домовленостями зброї з метою викликати вогонь у відповідь і звинуватити українську сторону в порушенні режиму тиші.