ua en ru

Розвідка АТО попереджає про планування бойовиками провокаційних обстрілів

Розвідка АТО попереджає про планування бойовиками провокаційних обстрілів Фото: розвідка повідомила про можливі провокації у зоні АТО

Провокації можливі на Маріупольському та Донецькому напрямках

Російсько-окупаційні війська планують здійснити низку провокаційних обстрілів із застосуванням забороненої Мінськими домовленостями зброї з метою викликати вогонь у відповідь та звинуватити українську сторону у порушенні режиму тиші. Таку інформацію отримала розвідка штабу АТО, повідомив прес-центр у Facebook.

При цьому, зазначається, що обстріли мають здійснюватися не лише по населених пунктах, розташованих на підконтрольній Україні території, а й по тим, що тимчасово контролюються бойовиками.

За даними розвідки, провокації заплановані на Маріупольському напрямку - по населених пунктах Саханка, Водяне - силами так званого 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти, який обіцяє влаштувати "святковий феєрверк" з невикористаних боєприпасів.

А також обстрілів по населених пунктах Ясинувата, Дебальцеве та Новолуганське може зазнати Донецький напрямок - силами так званих 100-ї та 3-ї окремої мотострілецької бригади.

Як зазначають у штабі АТО, інформацію доведено до Спільного центру контролю та координації, а також до СММ ОБСЄ в Україні.

Терміново!!! Провокації окупантів! За інформацією, що отримала розвідка штабу АТО, російсько-окупаційні війська планую...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 23 грудня 2016 р.

Нагадаємо, ЗСУ взяли під контроль селище Новолуганське (Бахмутський район Донецької області), розташоване в районі Світлодарської дуги.