ua en ru

За добу бойовики 47 раз обстріляли українські позиції, - штаб АТО

За добу бойовики 47 раз обстріляли українські позиції, - штаб АТО Фото: війна на Донбасі

Один український військовослужбовець загинув, ще шестеро поранені

Ситуація в районі проведення АТО загострюється. Про це йдеться у зведенні за минулу добу прес-центру штабу АТО, опублікованому в Facebook.

Так, за минулу добу підрозділи російсько-окупаційних військ 47 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України. При цьому один український воїн загинув, ще шестеро військовослужбовців ЗСУ отримали поранення.

На Приморському напрямку бойовики обстріляли українські позиції поруч з Широкіно, Водяним, Березовою, Мар'їнкою, Красногорівкою, Новотроїцьким і Павлополем.

"Позиції поруч населеного пункту Гнутово ворог обстрілював з кулеметів крупного калібру, а опорні пункти поблизу Чермалик - зі стрілецької зброї. В районі Мар'їнки діяли ворожі снайпери", - додали в штабі АТО.

Зведення прес-центру штабу АТО за минулу добу станом на 06.00 27 квітня 2017 року. Ситуація у районі проведення АТО заго...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 26 квітня 2017 р.

У той же час на Донецькому напрямку бойовики обстріляли українських військових біля Троїцького, Верхньоторецка, Авдіївки, Пісків, Майорська і Новгородського. У Новгородському також діяли ворожі снайпери.

На Луганському напрямку бойовики били по позиціях ВСУ поблизу Новоолександрівки, Попасної, Троїцького, Новозванівки і Станиці Луганської.

"В окремих випадках, коли виникає безпосередня загроза життю та здоров'ю військовослужбовців, командири приймали рішення на адекватне відкриття вогню", - відзначили в штабі АТО.

Таким чином, за даними розвідки штабу АТО, протягом 25 і 26 квітня було знищено три російських найманця, ще 7 бойовиків незаконних збройних формувань поранені.

Нагадаємо, біля Троїцького загинув український військовий.