ua en ru

Істотного скорочення кількості одержувачів субсидії не буде, - Розенко

Істотного скорочення кількості одержувачів субсидії не буде, - Розенко Фото: Павло Розенко

У неопалювальний сезон кількість субсидіантів завжди менше через об'єктивні причини

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко заявив, що уряд не прийме ніяких штучних заходів по скороченню кількості отримувачів субсидій. Про це заявляє прес-служба Кабміну.

"Без суттєвого підвищення рівня життя людей, розміру зарплат і пенсій говорити про те, що кількість субсидіантів різко зменшиться, не варто", - заявив Розенко.

За його словами, в неопалювальний сезон кількість людей, які не отримують субсидії, завжди менше у зв'язку із скороченням обсягу споживання газу влітку.

Розенко також підкреслив, що переоформлення субсидій на наступний опалювальний період буде відбуватися автоматично. Мінсоцполітики та місцеві державні адміністрації повинні перерахувати субсидії для всіх 7,5 млн сімей.

"Я не думаю, що у зв'язку з цим буде якесь суттєве зменшення кількості субсидиантив, але у деяких категорій громадян, у яких збільшилися доходи, може дещо зменшитися розмір субсидії", - резюмував віце-прем'єр-міністр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву міністра соціальної політики України Андрій Рева, що до першого січня 2018 року кількість одержувачів субсидій в Україні скоротиться до 5 млн домогосподарств.