ua en ru

Супрун заявила, що Росія продовжує не допускати українських лікарів до Гриба

Супрун заявила, що Росія продовжує не допускати українських лікарів до Гриба Фото: Уляна Супрун (РБК-Україна)

МОЗ визначило фахівців, котрі з 12 по 15 жовтня мають провести медичний огляд Гриба

Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявляє, що Росія продовжує не допускати українських лікарів для обстеження громадянина України Павла Гриба, який утримується у СІЗО у Краснодарі. Про це вона написала на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Українські лікарі прибули до Російської Федерації, щоб обстежити громадянина України Павла Гриба, який утримується у СІЗО в Краснодарі. Вимагаємо невідкладно допустити українських лікарів провести обстеження Павла Гриба, який уже більше місяця протиправно позбавлений волі!.. Наразі, не зважаючи на численні звернення Генерального консульства України в Ростові-на-Дону та позиції Європейського суду з прав людини щодо необхідності допустити українських медиків до Павла Гриба, погодження від російської сторони отримано не було", - наголосила в.о. міністра.

Українські лікарі прибули до Російської Федерації, щоб обстежити громадянина України Павла Гриба, який утримується в СІЗ...

Опубліковано Уляна Супрун 12 жовтня 2017 р.

Вона зазначила, що Міністерство охорони здоров'я України визначило фахівців, котрі з 12 по 15 жовтня мають провести медичний огляд Гриба та надати інформацію про актуальний стан здоров'я юнака та рекомендовані йому лікарські засоби.

"МОЗ України перебуває на постійному зв'язку з лікарями. Будемо інформувати про подальший перебіг ситуації. Дякуємо Міністерству закордонних справ України… за сприяння у відправленні українських медиків до Російської Федерації", - написала Супрун.

Нагадаємо, вчора повідомлялося, що Україна направила медиків до утримуваного в Російській Федерації українця Павла Гриба.