ua en ru

Україна направила медиків до утримуваного в Росії Гриба

Україна направила медиків до утримуваного в Росії Гриба Фото: Павло Гриб (Gryb Olha facebook.com)

Україна звернулася до РФ з клопотанням про надання дозволу на обстеження Гриба українськими лікарями

Україна направила медиків до утримуваного в Російській Федерації українця Павла Гриба. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ України.

Як зазначається, через незадовільний стан здоров’я Гриба, який незаконно утримується в СІЗО у Краснодарі, Генеральне консульство України в Ростові-на-Дону неодноразово зверталося до РФ з клопотанням про надання дозволу на його обстеження українськими лікарями. Разом з тим, РФ відповіді на звернення не надала.

"У зв’язку із листом ЄСПЛ до адвоката затриманого, в якому міститься прохання надати зазначеній інституції висновки українських лікарів щодо стану здоров’я П.Гриба, Генконсульством направлено до російської сторони чергові звернення з вимогою щодо допуску визначених Міністерством охорони здоров’я українських медиків у період з 12 по 15 жовтня 2017 року", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що з урахуванням позиції ЄСПЧ, Україна не очікуючи рішення російської сторони про допуск українських лікарів до Гриба, відрядила сьогодні українських медиків до Російської Федерації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) вимагає висновок про стан здоров'я українця Павла Гриба, який знаходиться в краснодарському слідчому ізоляторі (РФ).