ua en ru

"Сумигаз" направить 41 млн гривень на установку лічильників

В 2016 році одним з основних напрямків діяльності ПАТ "Сумигаз" є встановлення будинкових лічильників газу, на що передбачено 26,8 млн гривень. Також, заплановано встановити індивідуальні прилади обліку на суму 14,4 млн. гривень, повідомляє прес-служба компанії.

Так, а сьогодні 78,8% домогосподарств Сумської області оснащені приладами обліку і платять за фактично спожитий обсяг природного газу. Згідно із Законом України "Про забезпечення комерційного обліку природного газу" до 1 січня 2018 року передбачено забезпечення лічильниками всіх споживачів природного газу.

Повідомляється, що суму, яку підприємство направляє на встановлення лічильників, затверджується Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг.

"У цьому році передбачені кошти на встановлення лічильників 7048. Для клієнтів компанії всі прилади обліку і роботи з їх встановлення - безкоштовні", – розповів перший заступник голови правління - головний інженер ПАТ "Сумигаз" Микола Мурчич.

Наголошується, що компанія встановлює безкоштовні лічильники згідно сформованих графіків, тому жодних заяв суспільство писати не потрібно.

Разом з тим, у разі відмови від встановлення безкоштовного лічильника, споживачеві слід встановлювати прилад обліку за власні кошти. Інакше ПАТ "Сумигаз" буде змушене відключити його від газопостачання відповідно до Закону "Про забезпечення комерційного обліку природного газу".

Крім того, наголошується, що споживачу, який бажає встановити лічильник за свій рахунок, необхідно звернутися до ПАТ "Сумигаз" для одержання "Технічного завдання". Власнику домоволодіння необхідно надати копії та оригінали технічного паспорта на квартиру, паспорта власника, ідентифікаційного коду, а книжки (копія першої сторінки). Після отримання технічної документації споживач самостійно придбає лічильник і замовляє роботи з його встановлення у компаній, які мають дозвіл на цей вид робіт. Проконсультуватися по технічним характеристикам приладу і отримати інформацію, які документи повинні мати компанії для виконання відповідних робіт можна у фахівців ПАТ "Сумигаз".