ua en ru

У Сумській області правоохоронці викрили арсенал зі зброєю

У Сумській області правоохоронці викрили арсенал зі зброєю Фото: поліція

Власником арсеналу виявився 24-річний військовослужбовець однієї з місцевих військових частин

У Сумській області правоохоронці викрили арсенал зі зброєю, власником якого виявився 24-річний військовослужбовець однієї з місцевих частин. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції у Сумській області.

"Шосткинським поліцейським стала відома інформація, що один з військовослужбовців намагається продати велику партії боєприпасів. Правоохоронці негайно навідались до 24-річного молодика за місцем мешкання", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у ході обшуку квартири підозрюваного поліцейські знайшли та вилучили 2 бойові гранати. Крім того обшук провели і за місцем мешкання іншого товариша підозрюваного.

"У підвалі приватного домогосподарства наші співробітники знайшли сумку та рюкзак, вщент заповнені боєприпасами... Власник будинку запевняв, що не підозрював про вміст сумок, які залишив на зберігання його колега", - повідомив начальник Шосткинського відділу поліції Віктор Гузей.

Як з’ясувалося, чоловік використав своє службове становище для викрадення боєприпаси зі складу військової частини з метою подальшого їх продажу через матеріальними труднощами, які виникли в його сім’ї.

"Наразі вилучене направлене на експертизу. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України "Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами". Санкція цієї статті передбачає позбавленням волі на строк від трьох до семи років", - йдеться у повідомленні.

altaltaltalt

Фото: арсенал зброї

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті перестрілки в Житомирській області загинув один чоловік, 6 поранені.