ua en ru

У Сумській області правоохоронці ліквідували конвертцентр з оборотом понад 90 млн гривень

У Сумській області правоохоронці ліквідували конвертцентр з оборотом понад 90 млн гривень Фото: гроші (РБК-Україна)

Правоохоронці встановили групу осіб, причетних до діяльності конвертцентру

У Сумській області співробітники Головного управління Державної фіскальної служби у Сумській області ліквідували конвертцентр з оборотом понад 90 млн гривень. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ДФС у Сумській області.

Наразі правоохоронці встановили групу осіб, які надавали підприємствам Сумської, Харківської та Донецької областей послуги з формування незаконного податкового кредиту та мінімізації податкових зобов'язань, а також переведення безготівкових коштів у готівку.

"Загальний оборот конвертаційного центру протягом 2016-2017 р.р. склав понад 90 млн гривень. Наразі встановлено низку компаній - вигодонабувачів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що компанії здійснювали реалізацію продукції за готівку, а продаж товарів документально оформлявся на підприємства, підконтрольні організаторам незаконної діяльності. Крім цього, компанії перераховували на на рахунки конвертцентру безготівкові кошти, які у подальшому знімалися готівкою та передавалися замовникам послуг, за винятком 10-12%, які служили винагородою за незаконну конвертацію.

"В результаті 8 обшуків, проведених в офісних приміщеннях, за місцями проживання фігурантів та у транспортних засобах вилучено 177,3 тис. грн. готівкою, 13 печаток та штампів підприємств, комп'ютерну техніку, чекові книжки, бухгалтерські та фінансово - господарські документи, а також чорнові записи, які підтверджують ведення незаконної діяльності. Також накладено арешт на 16 розрахункових рахунків підприємств, що входили до складу конвертаційного центру", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Донецькій області ліквідовано конвертцентр з обігом понад 1 млрд гривень.