ua en ru

У Донецькій області ліквідовано конвертцентр з обігом понад 1 млрд гривень

У Донецькій області ліквідовано конвертцентр з обігом понад 1 млрд гривень Фото: гроші (РБК-Україна)

Під час обшуку вилучено понад 600 тисяч гривень

Прокуратура Донецької області спільно з податківцями ліквідувала конвертаційний центр з обігом понад 1 млрд гривень. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

"29 червня прокуратурою Донецької області спільно із співробітниками оперативного, слідчого підрозділів податкової міліції, а також управління оперативного забезпечення на окремих територіях зони АТО ГУ ДФС у Донецькій області… ліквідовано міжрегіональний конвертаційний центр з обігом понад 1 млрд гривень", - сказано у повідомленні.

Так, підозрювані, використовуючи офісні приміщення у Донецькій та Миколаївській областях, працювали з клієнтами з Донецької, Дніпропетровської, Київської, Кіровоградської, Харківської та інших областей України, надаючи підприємствам реального сектору економіки послуги з мінімізації податкових зобов’язань.

Під час санкціонованих судом обшуків виявлено та вилучено 35 печаток фіктивних підприємств, комп’ютерну техніку, документи бухгалтерського обліку, банківські картки, чорнові записи тощо, а також грошові кошти на загальну суму понад 600 тис гривень.

altaltaltalt

Фото:обшуки

Наразі проводяться усі необхідні оперативно-слідчі та розшукові дії щодо встановлення повного кола осіб, причетних до зайняття протиправною діяльністю.

Нагадаємо, раніше співробітники Служби безпеки України спільно з фіскальною службою в припинили діяльність конвертаційного центру з місячним оборотом понад 30 млн гривень в Одесі.