ua en ru

У Сумській області поліція виявила арсенал зброї

У Сумській області поліція виявила арсенал зброї Фото: поліція (facebook.com odesapolice)

Місцевий житель зберігав у себе незареєстровану рушницю і патрони до нього

Поліція Сумській області виявила і иизъяла у місцевого жителя мисливську рушницю, патрони до нього і порох. Про це повідомляє прес-служба обласної поліції.

Повідомляється, що оперативники Сумської поліції під час проведення операції "Зброя-вибухівка" отримали інформацію про те, що житель одного з населених пунктів району може незаконно зберігати зброю.

Працівники поліції по даній наводкою знайшли у 54-річного громадянина незареєстровану мисливську рушницю ТОЗ калібру 16 мм, 11 набоїв до нього та три пляшки з порохом загальною вагою близько 500 р. Жодного дозвільного документа на зброю чоловік не представив. Сам він пояснює, що рушниця в нього залишилася від попереднього власника, і він зберігав його "на всяк випадок".

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, патронами або вибуховими речовинами), в рамках якого все вилучене направлено на експертне дослідження. Правопорушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

altaltalt

Фото: вилучену зброю (поліція Сумської області)

Нагадаємо, раніше оперативники столичної поліції виявили в квартирі 22-річного хлопця гранату "Ф-1", раніше затриманого з боєприпасами на станції метро "Вокзальна".