ua en ru

Сумська обл. зібрала рекордний урожай зернових, - Юрій Чмирь

Сумська область зібрала найбільший врожай зернових за всю історію існування. Про це повідомив губернатор Юрій Чмирь.
"Ми звітуємо: 3 мільйона тонн зернових зібрано! Це рекордний урожай за всю 74 - річну історію існування Сумської області. Чому саме зараз? На Сумщині запроваджено якісно новий принцип роботи в аграрному секторі - взаємодія влади, інвестора та суспільства", - заявив Юрій Чмирь.

За словами голови облдержадміністрації, нині на території області максимально ефективно використовується кожен гектар землі, розорані поля аж до кордону з Російською Федерацією.

"Задіяна система адміністративного підходу щодо ефективного використання землі. Ми поставили чіткі вимоги: працювати на території області можуть тільки кращі агрохолдинги, які проводять сівозміни, використовують передові технології в АПК. Адже наша мета - йти вперед і розвиватися", - говорить губернатор.

Керівник області також підкреслив, що за останні три роки інвестори Сумської обл. почали нести соціальну відповідальність.

"Президент України Віктор Янукович дав завдання створити рівні умови для життя міського населення і людей, які проживають на селі. І за рахунок рекордних врожаїв, того, що існує взаємодія між владою і суспільством, ми можемо розвивати сільські території - школи, дитячі садки, фельдшерсько-акушерські пункти, водопроводи іт.д. Сьогодні сільські території повинні розвиватися спільно владою і бізнесом. І я вдячний інвесторам, які дійсно вкладають кошти в соціальні об'єкти на селі", - резюмував очільник області.