ua en ru

Суму коштів на субсидії планують відкоригувати до кінця року, - Мінсоцполітики

Суму коштів на субсидії планують відкоригувати до кінця року, - Мінсоцполітики Фото: Центр соціальних служб (kmu.gov.ua)

Сума коштів буде коригуватися залежно від чисельності отримувачів субсидії

Суму субсидій, закладену у проект Держбюджету на наступний рік, можуть відкоригувати до кінця року. Про це у вівторок, 9 жовтня, під час експертної дискусії повідомив директор директорату сім`ї і соціальної підтримки насалення Міністерства соціальної політики Віталій Музиченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогодні сума коштів, яка передбачена, вона порахована і, можливо, буде коригуватися залежно від декількох параметрів. Зокрема, щодо чисельності отримувачів субсидії. Оскільки, на сьогоднішній день після внесених змін ми не розуміємо до кінця ще чисельність отримувачів субсидії в наступний опалювальний період і оскільки брати цю інформацію за минулий опалювальний період достатньо неправильно, я думаю, що в найближчі місяці, тобто, по грудень включно, ми матимемо достатньо чітку інформацію, яка дасть можливість коригувати відповідні суми", - розповів Музиченко.

Раніше у Мінсоцполітики розповіли про оформлення субсидії лише на фактично проживаючих.

Нагадаємо, раніше міністр соціальної політики Андрій Рева повідомив про те, що українцям за півроку нарахували зайвих субсидій на 5 млрд грн. За його даними, у 2017 році зайво нарахована субсидія складала 8 млрд грн, у 2016 році - 15 млрд грн.

Як писало РБК-Україна, Кабінет міністрів України працює над впровадженням монетизації субсидій у три етапи. На сьогодні Мінсоцполітики підготовлено пропозиції про запровадження монетизації в три етапи: з 1 січня 2019 року - близько 100-150 тис. домогосподарств, які звернуться за субсидіями з новим пакетом документів; з 1 травня 2019 року - монетизація для домогосподарств, яким призначено субсидію на неопалювальний період 2019 роки; з 1 жовтня 2019 року - повний перехід на монетизацію.