ua en ru

Сума в 1 млрд грн, передбачена в проекті бюджету на 2013 р. на здешевлення кредитів на житло, перебільшена, - Лисов

Сума в 1 млрд грн, яка передбачена в затвердженому Кабміном бюджеті на 2013 р. в 1 млрд грн на продовження реалізації проекту щодо здешевлення вартості кредитів на доступне житло, перебільшена і її потрібно перерозподілити між різними програмами. Про це РБК-Україна заявив заступник голови комітету Верховної Ради України (ВР) з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики Ігор Лисов.

"1 млрд грн на здешевлення вартості кредитів для забезпечення доступним житлом громадян сильно перебільшена цифра. На таку суму погашення не буде. Цей мільярд потрібно розкидати на кредити на житло та молодіжне кредитування у співвідношенні 70% на 30%. Ця сума не покриється. Її необхідно перерахувати ", - заявив Лисов.

Крім того, він додав, що комітет буде звертатися до уряду з проханням перерозподілити цю суму з урахуванням програми молодіжного кредитування: "При цьому темпі зростання оформлення кредитів цифра погашення значно нижче ніж 1 млрд грн", - сказав Лисов.

Читайте також: Держбюджет-2013: Основні параметри проекту.