ua en ru

Суддя Ємельянов дав прогноз по своїй справі

Суддя Ємельянов дав прогноз по своїй справі Фото: Артур Ємельянов

Суддя Вищого господарського суду України Артур Ємельянов заявив, що справа проти нього сфабрикована. Про це він сказав журналістам у четвер.

«Справа проти мене розвивається за класичною схемою, яку використовує Генпрокуратура: спочатку гучний піар, потім показання зацікавленого свідка, жодних документів, інших доказів у справі немає. Це замовлення – і рано чи пізно це стане очевидним для всіх», - зазначив він.

При цьому, за словами А. Ємельянова, він готовий всіляко сприяти слідству, оскільки впевнений у своїй правоті.

«Я буду використовувати всі законні механізми, братиму участь у всіх необхідних слідчих діях, щоб довести хибність висунутих проти мене підозр. При цьому я – як, сподіваюся, і Генпрокуратура – зацікавлений у тому, щоб справа не затягувалася», - підкреслив суддя.

За словами Ємельянова, для нього як судді справа також є професійним викликом.

«Слідчі сьогодні перед складним вибором. З одного боку, суспільству заявлено про одіозного діяча, який ледь не "підкорив собі всю судову систему". З іншого, всі докази проти мене – це свідчення зацікавленої прокуратурою судді Алли Пригунової, яка знаходиться «на гачку» у ГПУ через відкриті проти неї справи про хабарництво. Залишається слідству визначитися - фальсифікувати докази, яких насправді немає, або закрити справу за відсутністю складу злочину!", - зазначив суддя.

Нагадаємо, раніше Ємельянов заявляв про незаконність відкритої проти нього справи, оскільки вона ґрунтується тільки на свідченнях судді Алли Пригунової. Проти Пригунової відкрито 3 кримінальні провадження за фактами замаху на хабар і власне його отримання.

На минулому тижні ГПУ відкликала з Вищої ради юстиції клопотання про продовження відсторонення Пригунової від посади, що дало підстави заявляти про домовленості судді зі слідством: зняття з неї звинувачень в обмін на свідчення проти Артура Ємельянова.