ua en ru

Суди України протягом 22-28 вересня 2011 р. задовольнили 17 позовів прокуратури про повернення в держвласність майна, переданого профспілкам

В Україні протягом 22-28 вересня 2011 р. судами задоволено 17 позовів органів прокуратури АР Крим, Київської, Запорізької, Львівської, Миколаївської, Одеської, Чернівецької областей та м. Києва про повернення у державну власність майна, переданого у користування профспілок, повідомляє прес-служба ГПУ.
Так, за позовом прокуратури м. Ірпіня Київської області рішенням господарського суду області від 27 вересня 2011 р. визнано незаконним рішення виконкому Ірпінської міської ради, на підставі якого неправомірно зареєстровано за ЗАТ "Укрпрофоздоровниця" право власності на майно санаторію "Україна" вартістю понад 13,6 млн грн. Право власності на спірне майно визнано за державою в особі Фонду державного майна України та витребувано його із незаконного володіння згаданого товариства.
Рішенням господарського суду АР Крим від 27 вересня 2011 р. задоволено позов прокуратури автономії, визнано незаконним рішення виконкому Ялтинської міської ради, яким неправомірно оформлено за ЗАТ ЛОЗПУ "Укрпрофоздоровниця" право власності на об'єкти нерухомого майна санаторію "Орлине гніздо" вартістю понад 1 млн грн. Цим же рішенням суду право власності на зазначене майно визнано за державою та зобов'язано вказане товариство повернути його у державну власність.