ua en ru

Судді Вищого адмінсуду вражають рівнем цинізму, - Онищенко

Судді Вищого адмінсуду вражають рівнем цинізму, - Онищенко Фото: Олександр Онищенко

Онищенко в подиві від рішення ВАСУ

Судді Вищого адміністративного суду України (ВАСУ) вражають рівнем цинізму. Таку думку на своїй сторінці в соцмережі Facebook висловив народний депутат Олександр Онищенко, коментуючи рішення ВАСУ у справі про незаконність зняття з нього депутатської недоторканності.

"Ознайомився з повним текстом рішення Вищого адміністративного суду України по справі про незаконність зняття з мене депутатської недоторканності, прийшов в подив. Дивуюся рівнем цинізму суддів ВАСУ. Я вже говорив, що правосуддя в нашій країні мертве. Але тепер мій захист на руки ще й отримав повний текст рішення ВАСУ, який будь-яку людину приведе в повний подив. Давайте вдумаємося. У своєму рішенні, суд, констатувавши порушення генеральним прокурором України і Верховною радою України тих самих положень Регламенту, що і в справі народного депутата Мосійчука – мені, на відміну від Мосійчука відмовив. Іншими словами закон порушений, але у випадку з Онищенком це можна допустити. І це йдеться в тексті рішення Вищого Адміністративного суду країни. От скажіть, як можна в Україні людині взагалі розраховувати на незалежний судовий розгляд?", - написав політик.

Захист Онищенка також вважає рішення суду дивним і заявляє, що оскаржить рішення ВАСУ у Верховному суді.

"Зізнаюся, я вперше стикаюся з таким явищем. Суд у своєму рішенні, по суті, визнає всі порушення, на які ми вказали, і тим не менш, у задоволенні нашого позову відмовляє. Хоча по дуже схожій справі народного депутата Мосійчука, при аналогічному порушенні регламентних норм Верховною Радою, ВАСУ прийняв абсолютно протилежне рішення. Я як адвокат не можу коментувати судові рішення позапроцесуальним способом, але думаю, що всі ми здатні самостійно зробити відповідні висновки. Тепер же ми оскаржимо це рішення у Верховному суді", - заявив адвокат Олег Іщенко.

Ознайомився з повним текстом рішення Вищого адміністративного суду України по справі про незаконність зняття з мене депутат...

Опубліковано Aleksandr Onyshenko 28 лютого 2017 р.

Нагадаємо, Олександр Онищенко звинувачується детективами НАБУ в організації "газових схем", в результаті чого державі було нібито завдано багатомільярдних збитків. Сам Онищенко всі звинувачення проти себе називає політичним замовленням.