ua en ru

У суді відбувся допит ГРУшників Александрова і Єрофєєва

У суді відбувся допит ГРУшників Александрова і Єрофєєва Фото: у суді відбувся допит ГРУшників Александрова і Єрофєєва

Єрофєєв заявив, що був "народним міліціонером ЛНР"

У четвер, 14 квітня, Голосіївський суд Києва продовжив слухання справи за обвинуваченням офіцерів ГРУ Генштабу РФ Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва, під час якого були допитані підсудні. Наступне судове засідання відбудеться у п'ятницю, 15 квітня, суд перейде до завершальной стадії процесу - дебатів, передає кореспондент РБК-Україна.

Адвокат Єрофєєва Оксана Соколовська повідомила, що запрошені стороною захисту свідки з Росії не отримали дозвіл на виїзд з РФ, у зв'язку з чим вона клопотала про перегляд відеозапису показань полковника Литвиненка і полковника Чепрасова.


"Суд ухвалив заяву адвоката Соколовської задовольнити",- сказав Микола Дідик, головуючий суддя.

Відзначимо, що представники Спільного центру з координації та контролю від російської сторони полковники Литвиненко і Чепрасов були викликані до Києва для допиту у суді в якості свідків захисту, проте до суду надійшли телеграми, у яких повідомляється, що прибути в Київ вони не можуть.

Також під час судового засідання були допитані обвинувачені Александров і Єрофєєв.

"Ми намагалися уповзти… я побачив озброєних людей без відзнак і в нашу сторону велася стрілянина… Я не зміг чинити опір, бо права рука була перебита, а після був затриманий. Мене забрали на носилках в бік мосту і, на щастя, зробили операцію", - розповів Єрофєєв.

"Звинувачення, пред'явлені мені, не вважаю обґрунтованими…", - додав він.

Крім того, під час допиту Єрофєєв підкреслив, що вважає себе колишнім військовослужбовцям РФ, однак на момент подій під час їх затримання в Луганській області, за його словами, був "народним міліціонером ЛНР".

Александров під час допиту повідомив, що звільнився зі Збройних Сил РФ в 2014 році, а великі суми коштів, які отримував від Міністерства оборони після 2014 року є виплатами заборгованості по зарплаті.

Нагадаємо, 21 березня 2016 року суд продовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою офіцерам ГРУ Збройних сил Росії Олександру Александрову і Євгену Єрофєєв.