ua en ru

На суді по справі Бабченка будуть представлені докази причетності РФ до злочину, - Грицак

На суді по справі Бабченка будуть представлені докази причетності РФ до злочину, - Грицак

Справа Бабченка вже перебуває у суді

На суді по справі журналіста Аркадія Бабченка будуть представлені докази причетності Російської Федерації до організації замаху на журналіста. Про це у ході брифінгу заявив глава Служби безпеки україни Василь Грицак.

За словами Грицака, справа Бабченка вже перебуває в суді. Крім того, він додав, що організатор "убивства" журналіста Борис Герман підписав угоду зі слідством.

"Встановлена його (Германа, - ред.) вина, і вина інших осіб, причетних до цього злочину. Я переконаний, що найближчим часом відбудуться судові слухання. Слідчі СБУ вживають заходи, щоб встановити всіх причетних до замовлення цього злочину. Як ми обіцяли, російський слід і російські гроші все це буде. І ви матимете змогу пересвідчитися в цьому під час слухання справи у суді", - заявив Грицак.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Шевченківський районний суд Києва продовжив Герману запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 23 вересня.

Крім того, повідомлялося, що СБУ встановила другого підозрюваного у справі Бабченка - до організації злочину причетний громадянин України В'ячеслав Пивоварник. Герман і Пивоварник вступили в змову з представниками російських спецслужб.