ua en ru

Доля Тимошенко не повинна завадити українській євроінтеграції, - польські експерти і політики

Доля екс-прем'єра Юлії Тимошенко не може бути приводом до того, щоб Європа відмовила Україні в її євроінтеграційних прагненнях. Таку думку висловили польські політики і вчені в ході конференції «Україна - ЄС: перспективи та надії».

«Справа Юлії Тимошенко не може бути перешкодою для Асоціації України з ЄС та її подальшої співпраці з Європою, так само, як воно не може бути використано західними політиками в якості приводу для бойкотування представників української державної влади», - заявив професор Павло Бромський, ректор Варшавської Школи Міжнародних Відносин.

Його підтримав професор Яцек Вілчур. «Європейські політики не повинні виступати вчителями щодо до українських колег і говорити їм про рішення у сфері внутрішньої політики», - зазначив Яцек Вілчур.

Професор Мирослав Петровський, депутат Європарламенту від Польщі, також переконаний, що справа Тимошенко не повинна стати гальмом на шляху української євроінтеграції. «З точки зору польських інтересів, важливо, щоб співпраця України з ЄС якомога швидше активізувалося. Це більш важливо, ніж повне дотримання стандартів Єврокомісії. З точки зору польських інтересів не є пріоритетом звільнення Юлії Тимошенко, яка, до речі, насправді підписала дуже несприятливий газовий контракт з Росією, і минуле якої не зовсім ясно», - заявив євродепутат.

Нагадаємо, 28-29 листопада ц.р. у Вільнюсі на саміті «Східного партнерства» планується підписання Угоди про Асоціацію і Зону вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом.