ua en ru

Доля "боргу Януковича" на 3 млрд доларів може вирішитися восени, - міністр юстиції

Доля "боргу Януковича" на 3 млрд доларів може вирішитися восени, - міністр юстиції Фото: екс-президент-втікач Віктор Янукович (Віталій Носач, РБК-Україна)

Високий суд Лондона може вирішити питання "боргу Януковича" перед Москвою на 3 млрд доларів. Засідання суду відбудеться восени цього року.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю міністра юстиції Дениса Малюськи в інтерв'ю виданню "Українська правда".

"Так-наступне засідання буде восени, і воно може бути останнім у цій справі", - сказав він.

Водночас міністр зазначив, що майже не може розголошувати інформацію у справі та коментувати можливі рішення.

"Ця справа веде - унікальний випадок - Міністерство фінансів, не ми. Враховуючи, що питання дуже сенситивне, я волів би, щоб Мінфін коментував цю справу щодо шансів і про можливі рішення", - пояснив він.

Малюська розповів, що є три можливі шляхи. РФ хоче, щоб залишилося в силі рішення першої інстанції про стягнення коштів за спрощеною процедурою.

Інші варіанти - на користь України. Тобто або перейти в повний судовий процес, щоб дослідити всі докази і аргументи України в цій справі. Це означає, що справа ще слухатися мінімум кілька років.

Ще один можливий варіант - зупинити процес до рішення в іншій міжнародній судовій інстанції, що також означає зупинку розгляду на якийсь "надзвичайно тривалий невстановлений час".