ua en ru

Суд заборонив Мюллеру відстрочку процесу щодо втручання Росії у вибори

Суд заборонив Мюллеру відстрочку процесу щодо втручання Росії у вибори Фото: Роберт Мюллер (The White House)

Слухання по справі розпочнуться 9 травня

Федеральний суддя США Дабні Фрідріх відхилила прохання спецпрокурора Роберта Мюллера відкласти перше судове засідання по кримінальній справі проти трьох російських компаній і 13 російських громадян. Про це повідомляє Politico.

Зазначено, що їх звинувачують у використанні соціальних мереж та інших засобів комунікації для розпалювання ворожнечі серед американців напередодні президентських виборів в США в 2016 році.

Слухання по справі повинні були початися ще 20 березня, однак тоді їх перенесли на 9 травня. Команда Мюллера пояснила вимогу відстрочки невпевненістю прокурорів у тому, що юридичні представники однієї з обвинувачених компаній належним чином отримали повістки.

"Уряд зробив спробу вручення повісток, доставивши їх копії в Генеральну прокуратуру Росії, для доставки підсудних. Однак ця служба відмовилася приймати повістки. Уряд направив в уряд Російської Федерації службові запити відповідно до договору про взаємну правову допомогу. Наскільки відомо уряду, в Росії не було зроблено ніяких подальших кроків по наданню послуг", - обгрунтовували свою позицію юристи команди Мюллера.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Мюллер, який розслідує ймовірне втручання Росії у президентські вибори США в 2016 році, має намір викликати на засідання суду 70 осіб.