ua en ru

Суд заборонив масові акції в центрі Києва до 8 березня

Окружний адміністративний суд м. Києва заборонив опозиції проведення масових акцій в центрі Києва до 8 березня 2014 р.

Окружний адміністративний суд м. Києва заборонив опозиції проведення масових акцій в центрі Києва до 8 березня 2014 р. Про це йде мова в рішенні суду, опублікованому в Єдиному реєстрі судових рішень.

"Встановити обмеження права на мирні зібрання (пікетування, пішої ходи, демонстрацій, мітингів, зборів щось інше) шляхом заборони депутатській фракції політичної партії "Удар" ("Український Демократичний Альянс за Реформи") Віталія Кличка", ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, Київській міській організації політичної партії Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина", Всеукраїнській громадській організації "Народна солідарність за соціальний захист та взаємодопомогу" та іншим суб'єктам, що реалізують право на мирні зібрання, проведення заходів, використання гучномовців, автотехніки, плакатів, встановлення наметів, сцен, навісів з 8 січня 2014 р. по 8 березня 2014 р. у місті Києві", - йдеться в рішенні суду.

Зокрема, обмеження стосуються наступних адрес: площа Михайлівська з прилеглими вулицями: Трьохсвятительська, Десятинна, Михайлівська; площа Європейська з прилеглими вулицями: Трьохсвятительська, Костьольна, Володимирський узвіз; парк Тараса Шевченка з прилеглими вулицями: Льва Толстого, Терещенківська, Володимирська; бульвар Тараса Шевченка; вулиця Грушевського, Маріїнський парк та парк "Хрещатий", включаючи вулиці: Садова, Банкова, Інститутська, Лютеранська, Хрещатик, Архітектора Городецького, Академіка Богомольця, Шовковична, Пилипа Орлика, Герцена, Командарма Каменєва, Гусовського, Різницька, Майдан Незалежності, включаючи прилеглі вулиці.

Суд заборонив масові акції в центрі Києва до 8 березня

Відповідне рішення було прийнято за позовом Київської міської державної адміністрації (КМДА) від 6 січня 2014 р., до якої раніше надійшли заявки на проведення масових акцій від зазначених вище суб'єктів.

"Позивач вважає, що проведення запланованих мирних зібрань створює загрозу національній безпеці, громадському порядку та правам і свободам громадян", - вирішили у суді.

При цьому, як зазначається в рішенні, відповідачі письмових заперечень проти позову до суду не надали.

Нагадаємо, напередодні суд заборонив проведення масових акцій і піших походів до с. Нові Петрівці, де розташована резиденція Президента України Віктора Януковича "Межигір'я".