ua en ru

Суд заборонив харківську організацію за ідею "народної республіки"

Суд заборонив харківську організацію за ідею "народної республіки" Ілюстративне фото з відкритих джерел)

В Україні заборонили діяльність громадської організації "Русь триєдина"

Суд заборонив діяльність Харківської обласної громадської організації "Русь триєдина", яка виступала за створення фейкової "народної республіки". Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інформацію Служби безпеки України.

Повідомляється, що за матеріалами СБУ Харківський окружний адміністративний суд заборонив діяльність обласної громадської організації "Русь триєдина". За даними слідства, члени організації були активними учасниками так званого "Антимайдана".

"Вони також вимагали проведення референдуму щодо федералізації України і організували ряд хресних ходів центральними вулицями Харкова, під час яких закликали до створення фейкової "Харківської народної республіки" з подальшим входженням її до складу РФ", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в минулому році суд засудив організатора "Харківської народної республіки" до 6 років в'язниці. Юрій Апухтін також був організатором масових заворушень у квітні 2014 року біля Харківської ОДА.

Відзначимо, в ході заворушень 7 квітня 2014 року ті, захопив Харківську ОДА, оголосили про створення "Харківської народної республіки".