ua en ru

Суд засудив організатора "Харківської народної республіки" до 6 років в'язниці

Суд засудив організатора "Харківської народної республіки" до 6 років в'язниці Фото: сепаратиста Юрія Апухтіна засудили до 6 років в'язниці

Апухтін також був організатором масових заворушень у квітні 2014 року біля Харківської ОДА

Київський районний суд Харкова засудив організатора так званої "Харківської народної республіки" Юрія Апухтіна до 6 років позбавлення волі. Про це йдеться в повідомленні прокуратури Харківської області.

"Київський районний суд Харкова підтримав вимоги прокуратури області та визнав винним 69-річного лідера руху "Юго-Восток" в організації масових заворушень, які супроводжувалися погромами (ч. 1 ст. 294 КК), та публічних закликах до насильницької зміни конституційного ладу України, захоплення державної влади (ч. 3 ст. 109 КК України)... координатора сепаратистського руху засуджено до 6 років позбавлення волі", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, Апухтін був організатором масових заворушень у квітні 2014 року біля будівлі Харківської ОДА, публічно закликав до зміни конституційного ладу і створення "Харківської народної республіки". Крім того, доведено, що Апухтін був одним з ініціаторів проведення референдуму щодо федералізації і створення так званої "Південно-Східної автономії від Одеси до Харкова".

Нагадаємо, лідера сепаратистської організації Юрія Апухтіна затримали в Харкові в квітні 2014 року.