ua en ru

Суд стягнув з підприємства 18 млн грн на користь Південно-західної залізниці

Господарський суд м. Києва стягнув з приватного підприємства 18,6 млн грн безпідставно отриманих коштів на користь Південно-західної залізниці через 7 років судових розглядів. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Після 7 років судового розгляду Господарським судом міста Києва у жовтні 2013 р. задоволено позов заступника Генерального прокурора України в інтересах держави в особі Міністерства інфраструктури України та державного територіально-галузевого об'єднання "Південно-західна залізниця" до одного із підприємств.

Крім цього, за цим рішенням визнано недійсним договір підряду на проведення екологічної експертизи від 30 квітня 2004 р., укладений між державним територіально-галузевим об'єднанням "Південно-західна залізниця" та вказаним суб'єктом господарювання і стягнуто з відповідача 18,6 млн грн безпідставно отриманих коштів.

Під час судового розгляду прокуратурі вдалося відстояти свою точку зору і довести, що у сторони не було наміру його виконувати. Даний договір визнано недійсним з моменту його укладення.