ua en ru

Суд щодо Вишинського знову перенесли

Суд щодо Вишинського знову перенесли Фото: Кирило Вишинський (УНІАН)

Рішення винесуть за два дні до виборів

Суд щодо зміни запобіжного заходу до головного редактора видання "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського перенесли на 15:00 19 липня. Про це повідомляє РБК-Україна. з посиланням на "Громадське".

У той же час уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова звернулася до суду з проханням розглянути можливість звільнення з-під варти Вишинського. Вона нагадала про рішення Конституційного суду України про те, що статті, які ставляться Вишинському, не підпадають під перелік статей, обов'язкових для утримання під вартою в якості запобіжного заходу.

Нагадаємо, Кирила Вишинського затримали в Києві в травні минулого року. У ході обшуків у нього виявили російський паспорт. Йому повідомили про підозру у ч. 1 ст. 111 (державна зрада) КК України.

Скасуємо, 25 червня КСУ визнав незаконною норму Кримінально-процесуального кодексу про обрання підозрюваним запобіжного заходу у державній зраді або терористичних діях тільки у вигляді утримання під вартою. Так, суд визнав не відповідним Конституції України, положення частини п'ятої статті 176 Кодексу, яким передбачено, що запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання, особистої поруки, домашнього арешту, застави не можуть бути застосовані до осіб, підозрюваних чи обвинувачених у вчиненні злочинів, які передбачені статтями 109-1141, 258-2585, 260, 261 Кодексу.