ua en ru

Суд виніс вирок співробітникам "Дніпрогазу", винним у вибуху газу в Дніпропетровську у 2007 р

Суд виніс вирок трьом співробітникам "Дніпрогазу", винним у загибелі 23 людей через вибух газу у дніпротпетрівській багатоповерхівці на вул. Мандриківській. Повідомляється, що таке рішення ухвалив Заводський суд Запоріжжя, передає "5 канал".

Повідомляється, що Сергій Бачурин і Максим Сорокін можуть покинути в'язницю вже через три місяці, оскільки вони із визначеним вироком у 3 роки і 6 місяців за ґратами перебували 3 роки і 3 місяці.

Максим Мурзін отримав 4,5 роки обмеження волі. У випадку, якщо цей вирок не оскаржать адвокати потерпілих, він залишить в'язницю одразу після того як рішення суду набере чинності. Окрім того суд частково задовольнив позов потерпілих про відшкодування моральних збитків на суму більше 3 млн грн.

Справу ще одного фігуранта Ігоря Іванкова виділили в окреме провадження. У серпні його відпустили під підписку про невиїзд.

Нагадаємо, вибух газу в житловій десятиповерхівці Дніпропетровську на вул. Мандриківській, 127 стався 13 жовтня 2007 р. Тоді вибух зруйнував один із під'їздів будинку та серйозно пошкодив сусідній. 23 людини загинули, ще 20 зазнали травм.