ua en ru

Суд виніс вирок одному з фігурантів "справи Крисіна"

Суд виніс вирок одному з фігурантів "справи Крисіна" Фото: Сергій Чемес (Вікторія Рощина/Громадське)

Сергій Чемес пробуде під вартою близько двох місяців

Обвинувачений у справі про викрадення, тортури майданівців в січні-лютому 2014 року - Сергій Чемес - уклав угоду зі слідством про визнання винуватості за всіма статтями, які йому інкримінують. У зв'язку з цим його засудили до трьох років і трьох місяців позбавлення волі, передає "Громадське".

Відзначимо, що раніше Чемесу загрожувало до десяти років позбавлення волі. У зв'язку з укладенням угоди зі слідством його засудили до трьох років і трьох місяців позбавлення волі. Вирок вступить в силу через місяць.

Крім того, Чемесу зарахують термін відбутий в ізоляторі тимчасового тримання (ІТТ), а також на нього пошириться так званий закон Савченко (1 рік за два). В ІТТ Чемес перебував протягом 1,5 року. Таким чином, Чемес пробуде під вартою близько 2 місяців.

Нагадаємо, Дарницький районний суд Києва виділив справу Сергія Чемеса, який був спільником Юрія Крисіна, в окреме кримінальне провадження.

Відзначимо, що в грудні 2017 року Шевченківський районний суд міста Києва визнав Юрія Крисіна винним у справі про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія.