ua en ru

Суд повернув столичній громаді ділянку в "Турецькому містечку" вартістю 100 млн грн

Господарський суд задовольнив позов прокуратури Солом'янського району Києва і повернув столичній громаді земельну ділянку вартістю 100 млн грн на території "Турецького містечка". Про це повідомляє прес-служба прокуратури м. Києва.

Нагадаємо, у 2008 році Київрада передала столичної будівельної компанії в 10-річну оренду земельну ділянку площею 8,4 га на вул. Кадетський Гай у Солом'янському районі для будівництва житлового комплексу з паркінгами та об'єктами торгівлі.

За умовами договору, забудовник повинен завершити зведення житлового комплексу не пізніше березня 2011 року, але ділянку так і не почали використовувати за цільовим призначенням - її лише обгородили дерев'яним парканом.

Крім того, як встановила прокурорська перевірка, жодних дозвільних документів на виконання будівельних робіт товариство не отримувало. До того ж, тривалий час не сплачував плату за користування цією землею.

Згідно з повідомленням, у своїх позовних вимогах прокуратура Солом'янського району вимагала розірвати договір оренди вказаної ділянки та зобов'язати підприємство повернути її територіальній громаді до комунальної власності, привівши в належний стан.
Господарський суд Києва підтримав позицію прокуратури та задовольнив позов у повному обсязі.