ua en ru

Суд повернув прокуратурі обвинувальний акт у справі про передачу зброї провокаторам на Майдані

Суд повернув прокуратурі обвинувальний акт у справі про передачу зброї провокаторам на Майдані Фото: Сергій Горбатюк (РБК-Україна)

Півтора роки обвинувальний акт знаходився на розгляді в суді

Солом'янський районний суд Києва повернув прокуратурі обвинувальний акт у кримінальному провадженні про незаконну передачу зброї так званим "тітушкам" для розстрілу учасників акції протесту на Майдані Незалежності в лютому 2014 року. Про це керівник Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк повідомив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"На сьогодні приклад, знову ж таки, не успіху, а того, як у нас розглядаються провадження. Епізод видачі "тітушкам" більше 400 автоматів, 90 тисяч патронів у ніч на 20 лютого, ймовірно, з наміром їх застосування. Півтора роки обвинувальний акт знаходився на розгляді в суді. За цей час, півтора року, тільки проходили підготовчі засідання, суд змінив запобіжний захід одному з підозрюваних "тітушок", і за півтора року прийшов до висновку і повернув обвинувальний акт прокурору", - заявив Горбатюк.

Водночас, на його переконання, підстав для повернення обвинувального акту не було. Також Горбатюк уточнив, що цю справу передавали з одного суду до іншого.

"Спочатку була в Святошинському, потім була в Солом'янському, і саме звідти було повернуто обвинувальний акт", - сказав Горбатюк.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що колишнього заступника начальника одеської міліції засудили за знесення наметів під час Євромайдану.