ua en ru

Суд повернув у держвласність України магістральний нафтопровід

Суд касаційної інстанції сьогодні, 17 березня, повернув у державну власність України магістральний нафтопродуктопровід Самара-Західний напрямок і Грозний-Армавір-Трудова. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

"За ініціативи Генеральної прокуратури України 1433 км нафтопродуктопроводу" Самара-Західний напрямок і Грозний-Армавір-Трудова, що проходить по території України, витребувано у державну власність з незаконного володіння дочірнього підприємства "Прикарпатзахідтранс" Південно-Західного відкритого акціонерного товариства трубопровідного транспорту нафтопродуктів Російської акціонерної компанії "Транснафтопродукт", - йдеться в повідомленні.

У повідомленні наголошується, що нафтопровід з 24 серпня 1991 р. став власністю України. Однак їм продовжило незаконно користуватися "Прикарпатзахідтранс" для транспортування по території України російських світлих нафтопродуктів.

"У зв'язку з цим Генеральна прокуратура України з метою захисту державних інтересів звернулася з позовом про визнання права власності на вказане майно за державою та витребування його із незаконного володіння комерційної структури. Рішеннями судів першої та апеляційної інстанцій позов прокурора було задоволено повністю. В той же час ДП "Прикарпатзахідтранс" та ряд акціонерних компаній Російської Федерації, не залишаючи спроб залишити у своєму володінні нафтопродуктопровід, оскаржували судові рішення у Вищий господарський суд України", - відзначили в ГПУ.

Проте суд погодився з доводами прокурора та судові рішення залишив без змін.

Нагадаємо, прокуратура порушила справу проти судді, який передав приватному підприємству нафту на 171 млн грн.