ua en ru

Суд не задовольнив скаргу сім'ї Калєтніка про витребування на користь держави 14,04 га лісу

Суд не задовольнив скаргу сім'ї Калєтніка про витребування на користь держави 14,04 га лісу

Встановлено, що ці ділянки незаконно вибули із лісового фонду і були віднесені до житлової та громадської забудови

Вищий спеціалізований суд не задовольнив скаргу діда екс-нардепа Ігоря Калєтніка щодо витребування на користь держави 14,04 га лісу на Київщині. Про це свідчить ухвала Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 29 липня.

Так, згідно з рішенням Вищого спеціалізованого суду рішення Ірпінського міського суду від 17 жовтня 2014 р. і ухвала апеляційного суду Київської області від 6 лютого залишені без змін. Цими судовими рішеннями у родини Ігоря Калєтніка забирають 14,04 га лісів на Київщині.

Окрім того, було встановлено, що ці ділянки незаконно вибули із лісового фонду і були віднесені до житлової та громадської забудови.

Зазначимо, ці судові рішення були заблоковані у квітні 2015 року скаргою Василя Кіргана, який приходиться дідом Ігорю Калєтніку і є номінальним власником землі.

Нагадаємо, у липні 2015 р. суд касаційної інстанції повернув у державну власність 14 га землі лісового фонду в місті Буча (Київська обл.) вартістю понад 18 млн грн, яка була незаконно передана у власність 141 громадянину, кожен з яких в подальшому продав свою частку родичу колишнього першого заступника голови Верховної Ради України Ігоря Калетника.

Раніше Верховний Суд України повернув державі 40 га землі в Одеській області, яка належала фірмі колишнього секретаря Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Андрія Клюєва.