ua en ru

Суд задовольнив позовні вимоги ГПУ та визнав право власності на "Київгаз" за територіальною громадою Києва

Господарський суд Києва у повному обсязі задовольнив позовні вимоги Генеральної прокуратури та визнав право власності на газотранспортне підприємство «Київ газ» за територіальною громадою міста. Згідно з рішенням суду, договір купівлі-продажу 28,46 % пакету акцій ВАТ «Київгаз» визнано недійсним, повідомляє прес-служба КМДА.
«Сьогоднішнє рішення суду по ВАТ «Київгаз» дозволить відновити контроль за діяльністю підприємства, а це запорука стабільного газопостачання для понад 2 млн київських споживачів, серед яких 1 тис. 300 комунально-побутових закладів, понад 300 промислових підприємств та фізичні особи», - наголосив перший заступник голови КМДА Олександр Попов.
Нагадаємо, це вже третє стратегічне підприємство, що впливає на життєзабезпечення столиці, яке було повернуто у власність територіальної громади. Раніше місто відновило контроль над ВАТ «АК Київводоканал», ХК «Київміськбуд» та АТ «Київенергохолдинг».
Основний вид діяльності ВАТ «Київгаз» - розподілення, транспортування і постачання газу. Київська система газопостачання є комунальною власністю територіальної громади міста Києва, яку Київська міська рада передала у користування і управління ВАТ «Київгаз».