ua en ru

Суд не задовольнив клопотання Саакашвілі про відвід прокурора

Суд не задовольнив клопотання Саакашвілі про відвід прокурора Фото: Михайло Саакашвілі (РБК-Україна)

Захист Саакашвілі подав клопотання про відвід прокурора Говорущака

Захист лідера партії "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі подав клопотання про відвід прокурора Олександра Говорущака, однак суд не задовольнив клопотання. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Повідомляється, що колегія суддів на чолі з Олегом Присяжнюком постановила відмовити захисту Саакашвілі в заявленому клопотанні.

"Сторона звинувачення в особі Говорущака..Він був представником обвинувачення по краматорській справі. Треба було не тільки допитати, але і зробити багато процесуальних дій не тільки по Говорущаку, але і по Гонтарєвій. Він не раз викривав дії не тільки Порошенко, але і Гонтарєвої. В даний час кум президента очолює ГПУ, він є прямим начальником Говорущака і, по суті, ми вважаємо, що може мати місце те, що ГПУ може прикриватися прокуратурою. Тут має місце поняття "сімейної корупції", другому прокурору ми довіряємо. Ми просимо суд заявити відвід прокурору Говорущаку", - заявляв раніше адвокат.

Як відомо, Апеляційний суд Києва сьогодні, 26 січня 2018 року, розпочав розгляд апеляції на запобіжний захід Саакашвілі. Під будівлею суду близько 40 правоохоронців. Крім того, чергує автобус Національної гвардії.

Саакашвілі повідомив, що зараз у суді присутні 8 народних депутатів, які підтримують його.

"Анатолій Гриценко, Віктор Чумак, Ігор Луценко, Наталія Новак, Віталій Купрій, Юрій Дерев'янко. Очікується прибуття ще двох депутатів. 8 чоловік, які готові взяти мене на поруки, присутні тут зараз ", - сказав Саакашвілі.

Нагадаємо, 11 грудня 2017 Печерський районний суд Києва після затримання відпустив Саакашвілі без призначення запобіжного заходу. Генеральна прокуратура подала апеляцію на це рішення з вимогою призначити домашній арешт.

Саакашвілі підозрюють у сприянні учасникам злочинних організацій та приховування їх злочинної діяльності. Крім того, за даними слідства, його діяльність фінансувала оточення колишнього президента України Віктора Януковича.

22 января Киевский апелляционный административный суд частично удовлетворил ходатайство стороны защиты экс-главы Одесской облгосадминистрации Михаила Саакашвили об отводе судей,