ua en ru

Суд на Трухановим: суддя видалився до нарадчої кімнати

Суд на Трухановим: суддя видалився до нарадчої кімнати Фото: суд над Геннадієм Трухановим (РБК-Україна)

Суд на Трухановим проходить сьогодні у Києві

Суд над Геннадієм Трухановим (мером Одеси) проходить сьогодні в Києві, суддя заслухавши сторони захисту і звинувачення видалився для прийняття рішення, передає кореспондент РБК-Україна.

Відзначимо, в ході засідання суду над Трухановим прокурор у справі зазначив, що у мера Одеси може бути громадянство Росії і Греції і, з огляду на його майновий стан, Труханов може в стислі терміни виїхати за кордон.

Так, прокуратура просить суд призначити Труханову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів з альтернативою внесення застави в розмірі 50 млн гривень. У разі застави, прокурор просить зобов'язати Труханова повідомляти про місцезнаходження, здати паспорти, не контактувати зі свідками, носити засіб електронного контролю.

У свою чергу, сторона захисту просить суд відпустити Труханова на поруки.

Нагадаємо, Труханов був затриманий вчора, 14 лютого 2018 року, в міжнародному аеропорту "Бориспіль". Вчора також детективи Національного антикорупційного бюро України вручили Труханову підозру. За день до цього, ввечері 13 лютого, детективи НАБУ вручили Труханову звинувачення заочно.

Разом з Трухановим був затриманий його заступник Павло Вугельман. Всього по справі Труханова проходять 8 осіб, 6 з них затримані, двоє розшукуються.

Правоохоронці вважають, що чиновники можуть бути причетні до схеми по нанесенню збитків місцевому бюджету Одеси. Зокрема, у вересні 2016 мерія Одеси придбала у приватної структури будівлю, яка раніше належала ДП "Завод "Краян", за 185 млн гривень. Сама структура на початку 2016 року придбала будівлю на аукціоні за 11,5 млн гривень, а отримані від мерії кошти "продавець" спробував перерахувати фіктивній компанії, керівник якої знаходиться в зоні АТО.