ua en ru

Суд США дозволив заарештувати 300 млн дол. по справі МТС і VimpelСom

Суд США дозволив заарештувати 300 млн дол. по справі МТС і VimpelСom Фото: Vimpelcom

МТС і VimpelCom платили хабара чиновнику узбецькому

Суд Південного округу Нью-Йорка дала дозвіл Мін'юсту США на арешт 300 млн дол. на рахунках компаній, пов'язаних з розслідуванням про угоди на телекомунікаційному ринку Узбекистану з участю російських МТС і VimpelСom, передає Bloomberg.

Дані кошти знаходяться в американському Bank of New York Mellon, а також в кредитних установах Ірландії, Люксембургу та Бельгії.

Американські правоохоронці вважають, що ці засоби брали участь у міжнародній схеми з відмивання грошей. Частина з них належить Takilant Ltd, яку пов'язують з дочкою президента Узбекистану Гульнарою Карімовою.

За версією Мін'юсту США, МТС і VimpelCom платили хабарі узбецькому чиновнику, який імовірно є родичем президента Узбекистану Іслама Карімова. Відзначається, що в матеріалах справи він фігурує під псевдонімом "урядовий чиновник А". Слідство вважає, що в обмін російські компанії отримували доступ на ринок Узбекистану.

Нагадаємо, раніше Міжнародне рейтингове агентство Standard & poor's (S&P) знизило рейтинг деяких великих європейських банків.