ua en ru

Суд США частково скасував блокування міграційного указу Трампа

Суд США частково скасував блокування міграційного указу Трампа Фото: Дональд Трамп (flickr.com secdef)

Суд погодився розглянути апеляцію на рішення двох нижчих судів

Верховний суд Сполучених Штатів Америки (США) частково скасував блокування міграційного указу американського президента Дональда Трампа. Про це повідомляє BBC.

"Суд погодився розглянути апеляцію на рішення двох нижчих судів, які заблокували укази Трампа про заборону на в'їзд в США з шести близькосхідних країн. Одночасно суд дав можливість деяким положенням одного з цих указів частково вступити в силу", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, суд роз'яснив, що указ про обмеження на в'їзд не можна застосовувати до тих, у кого є давні стосунки з людьми або підприємствами в США, але можна до всіх інших.

Так, апеляція на указ в цілому буде розглянута Верховним судом в жовтні 2017 року. За підсумками її розгляду стане ясно, чи буде указ реалізований або його повністю скасують.

Відзначимо, що мова йде про так званий другий антиміграційний указ Трампа, який передбачав 90-денний заборону на в'їзд в США для громадян 6 близькосхідних держав, населених переважно мусульманами, а також 120-денний заборону на прийом біженців в США.

Другим указом з переліку країн, громадянам яких заборонявся в'їзд у Штати, виключили Ірак. У ньому обмовляється, що заборона не поширюється на власників грін-карт, що дають право на постійне проживання в США.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в штаті Огайо (США) хакери зламали ряд урядових веб-сайтів, а також розмістили на них заклики на підтримку терористичної організації "Ісламська держава".