ua en ru

Суд зняв арешт з рахунків однієї з компаній екс-глави Мінекології Злочевського

Суд зняв арешт з рахунків однієї з компаній екс-глави Мінекології Злочевського Фото: рахунки компанії Злочевського розблоковані

Суд прийшов до висновку, що арешт був накладений без достатніх доказів престпуных дій

Апеляційний суд Києва зняв арешт з компанії "Парі" газодобувного холдингу Burisma колишнього міністра екології та природних ресурсів Миколу Злочевського. Про це свідчить постанова від 25 липня 2016 року в Єдиному реєстрі судових рішень.

Адвокат ТОВ "Парі" Бєлов А.Г. подав апеляційну скаргу з проханням скасувати рішення Печерського районного суду р. Києва від 1 липня 2016 року про накладення арешту на майно та накладення арешту на грошові кошти, видаткові операції та цінні папери, які знаходяться на рахунках ТОВ "Парі".


"Постанова слідчого судді необгрунтовано в частині правових підстав для накладення арешту і містить у собі лише цитування відповідних статей процесуального закону. Крім того, посилання судді на те, що арештоване майно відповідає критеріям, зазначеним у ст. 98 КПК України, не відповідає дійсності, оскільки зазначені грошові кошти, видаткові операції та цінні папери ТОВ "Парі" таким критеріям не відповідають і не є матеріальними об'єктами (предметами), могли бути знаряддям вчинення злочину і не можуть зберігати на собі сліди злочину", - йшлося у скарзі.

Апеляційний суд, розглянувши обставини справи, постановив скасувати постанову слідчого судді та задовольнити апеляційну скаргу представника "Парі". Таким чином, суд зняв арешт з грошових коштів та видаткових операцій, цінних паперів , що знаходяться на рахунках ТОВ "Парі".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, суд заарештував ще 14 свердловин компанії екс-міністра екології Злочевського.