ua en ru

Суд зняв арешт із майна "діамантового" прокурора Корнійця

Суд зняв арешт із майна "діамантового" прокурора Корнійця Фото: з майна Олександра Корнійця зняли арешт

Майно Корнійця за шлюбним контрактом належить його дружині

Апеляційний суд Києва зняв арешт з майна "діамантового" прокурора Олександра Корнійця, якого підозрюють в отриманні багатомільйонних хабарів. Про це у Facebook повідомив колишній заступник генпрокурора України Віталій Касько.

"Сьогодні дізнався, що 12 липня апеляційний суд Києва скасував арешт майна "діамантового" прокурора Корнійця. Арешт був накладений ще у вересні 2015. Апеляцію дружина Корнійця подала тільки у червні 2016 року, коли справу "діамантових" потроху стали забувати. У своїй апеляції Світлана Корнієць, яка, до речі, займає посаду начальника відділу нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю прокуратури Київської області, вказує на те, що між нею та чоловіком у 2013 році був укладений шлюбний контракт, за яким їй належить все майно і земельні ділянки Корнійця. І про це вона, звичайно ж, забула вказати у своїй декларації", - повідомив Касько.


За його словами, апеляційний суд відновив Світлані Корнієць строки апеляційного оскарження, хоча справа слухалася по суті в Голосіївському райсуді, і зняв арешт з половини майна Корнійця, "незважаючи на те, що у разі доведення провини Корнійця, воно підлягало б конфіскації".

Нагадаємо, в травні суд надав особисту охорону "діамантовому прокурору" Корнійцю після того, як його побили.