ua en ru

Суд надав особисту охорону "діамантового прокурору" Корнийцу

Суд надав особисту охорону "діамантового прокурору" Корнийцу Фото: охорона Олександра Корнійця покладено на СБУ

Однак суд відмовився надати охорону житла підсудного

Сьогодні, 17 травня, Голсеевский суд Києва частково задовольнив заяву адвокатів і забезпечив особисту охорону "діамантового прокурору Олександру Корнийцу, підозрюваному в хабарництві. Про це передає кореспондент РБК-Україна

"Суд постановив задовольнити клопотання адвоката Федосина задовольнити частково, застосувати заходи безпеки до Корнийцу Олександру Павловичу забезпечити його личною охорону. Зобов'язання покласти на Службу безпеки України", - сказала суддя колегії Олена Первушина.

"Наступне засідання відбудеться 1 червня о 10:30",- додав головуючий суддя Дмитро Валігура.


Зазначимо, що сторона захисту клопотала про надання підсудному Корнийцу цілодобової особистої охорони, охорони житла. Судді наголосили, що заяву в частині забезпечення охорони житла є безпідставним.

"Я звертаюся до суду і звертаюся з тим, щоб забезпечити здоров'я і життя цієї особи (Корнійця - ред.)", - зазначив адвокат Насадчук.

Відзначимо, що сам Корнієць відсутня в суді у зв'язку з тим, що знаходиться на стаціонарному лікуванні в лікарні швидкої допомоги з діагнозом - струс головного мозку. Разом з тим, сторона захисту зазначає, що напад на підозрюваного Корнійця пов'язано з судовим виробництвом, так як Корнієць не займає на сьогоднішній день ніяких посад.

"Заяву зареєстровано за статтею 125 (Кримінального кодексу - ред.) - легкі тілесні ушкодження", - додав адвокат.

Однко прокурори встановили, що за фактом інциденту в ресторані "Крим" зареєстровано не одне кримінальне провадження.

"Нами встановлено, що Шевченківським управлінням поліції заяву Корнійця внесено (ЄРДР, - ред.). Однак за інформацією Шевченківського управління поліції зареєстровано інше виробництво по статті 125, частина 1 КК про те, що Корнієць завдав тілесні ушкодження громадянину Ушаку О. В. Ми не стверджуємо, що це пов'язано з подіями в ресторані "Крим". Ми не заперечуємо проти надання Корнийцу охорони і надаємо це на розгляд суду", - повідомив Яніс Симонов, прокурор.

Нагадаємо, в п'ятницю, 13 травня, підозрюваний Корнієць отримав тілесні ушкодження після зустрічі з журналістом в ресторані "Крим".