ua en ru

Суд Севастополя повернув територіальній громаді землі у прибережній смузі Чорного моря вартістю 111,2 млн грн

Позовні вимоги прокурора міста Севастополя про повернення громаді ділянок по вул. Челюскінців загальною площею 8,9 га задовольнив суд першої інстанції. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Севастополя.

Зазначимо, що близько 1,3 гектара цій території знаходиться у межах прибережної захисної смуги Чорного моря. Вартість цих земель становить 111,2 млн грн.

Вказані ділянки в 2006 р. в оренду отримали приватне підприємство "Катран-С" і товариство "Севюгсервіс". Згідно з договором, укладеним між ними та Севастопольською міською радою, землі призначалися для будівництва та обслуговування колишньої бази відпочинку "Енергія".

З 2011 р. зазначені підприємства припинили сплачувати плату за землю, що призвело до виникнення боргу понад 8,2 млн грн.

За результатами проведеної перевірки в липні поточного року прокуратурою міста заявлено два позови до господарського суду про розірвання договорів оренди та повернення цих земель громаді.

В перших числах вересня, погодившись з доводами прокурора, суд задовольнив обидва позови та прийняв рішення про повернення вказаних земельних ділянок.