ua en ru

Суд почав розгляд апеляції на запобіжний захід для Саакашвілі

Суд почав розгляд апеляції на запобіжний захід для Саакашвілі Фото: Михайло Саакашвілі (РБК-Україна)

Саакашвілі заявив, що президент "скасував" Апеляційний суд Києва

Апеляційний суд Києва сьогодні, 3 січня 2018 року, розпочав розгляд апеляції на запобіжний захід для лідера "Руху нових сил" Михайла Саакашвілі, передає кореспондент РБК-Україна.

Зазначимо, Саакашвілі прибув до Апеляційного суду Києва, під будівлею близько 40 поліцейських охороняють порядок. На даний момент ситуація спокійна, зал судових засідань заповнений журналістами та прихильниками Саакашвілі.

Суд почав розгляд апеляції на запобіжний захід для СаакашвіліСуд почав розгляд апеляції на запобіжний захід для СаакашвіліСуд почав розгляд апеляції на запобіжний захід для СаакашвіліСуд почав розгляд апеляції на запобіжний захід для СаакашвіліСуд почав розгляд апеляції на запобіжний захід для СаакашвіліСуд почав розгляд апеляції на запобіжний захід для СаакашвіліСуд почав розгляд апеляції на запобіжний захід для Саакашвілі

Фото: Саакашвілі в суді

Відзначимо, політик прибув на засідання суду з дружиною і сином. Він також заявив, що Апеляційний суд Києва не може розглядати скаргу прокуратури, так як "президент його скасував".

Станом на 11:15 судове засідання почалося. У залі присутній суддя Олег Присяжнюк, прокурори і адвокати Саакашвілі. Минулого разу суд переніс засідання через те, що матеріали справи не дійшли до суду.

Нагадаємо, 11 грудня 2017 року Печерський районний суд Києва після затримання відпустив Саакашвілі без призначення запобіжного заходу. Генеральна прокуратура подала апеляцію на дане рішення з вимогою призначити домашній арешт. Апеляційну скаргу, згідно з інформацією на сайті суду, буде розглядати колегія суддів у складі Олега Присяжнюка, Дениса Масенка та Ігоря Паленіка.

Саакашвілі підозрюють у сприянні учасникам злочинних організацій та приховуванні їхньої злочинної діяльності. Крім того, за даними слідства, його діяльність фінансувало оточення колишнього президента України Віктора Януковича.