ua en ru

Суд сьогодні почне розгляд позову про повернення Києву пакету акцій "Київенерго", - Луценко

Суд сьогодні почне розгляд позову про повернення Києву пакету акцій "Київенерго", - Луценко Фото: Юрій Луценко (прес-служба Юрія Луценка)

Крім того, в суді розглянуть справи по поверненню "Київгазу" і "Київводоканалу"

Суд розгляне сьогодні справи щодо повернення місту компаній "Київенерго", "Київгаз" і "Київводоканал". Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко в Facebook.

"Сьогодні Господарський суд міста Києва почне розгляд позову столичної прокуратури про повернення київській громаді стратегічно важливих для життєдіяльності міста підприємств "Київенерго", "Київгаз" і "Київводоканал", - заявив Луценко.

Згідно з інформацією генпрокурора, у 2006 році на підставі рішення Київради було створено ЗАТ "Компанія Київенергохолдинг" - єдиний комплекс з постачання енергоресурсів, води та водовідведення у столиці.

Так, у процесі створення цього товариства фактично в його власність були передані належні територіальній громаді контрольні пакети акцій ВАТ "Київгаз" та ВАТ "АК "Київводоканал" (61% і 67% відповідно), а також 12,73% акцій ВАТ "АЕК "Київенерго".

Луценко нагадав, що вартість пакетів акцій на той час була оцінена в 230 млн. гривень. Проте в ході досудового слідства прокуратура Києва встановила, що вартість акцій була занижена більш ніж у 4 рази і згідно з висновками експертів становила понад 1,1 млрд гривень.

Сьогодні Господарський суд міста Києва починає розгляд покличу столичної прокуратури про повернення київській громаді стор...

Опубліковано Юрієм Луценком 1 жовтня 2017 р.

Зазначається, що прокуратурою Києва в інтересах держави був поданий позов про повернення територіальній громаді столиці належних йому пакетів акцій товариств "Київенерго", "Київгаз" і "Київводоканал".

"Крім того, в червні 2017 року столична прокуратура завершила досудове розслідування відносно колишнього голови правління ЗАТ "Компанія Київенергохолдинг", який, зловживаючи своїм службовим становищем, незаконно відсторонив на користь приватної компанії пакет акцій ВАТ "АЕК" Київенерго", - резюмував Луценко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд повинен визначитися з початком розгляду позову про повернення громаді Києва контрольного пакета акцій ПАТ "Київенерго".